Tillbaka

Yolanda Meltola

©Anna_2016-03-09__Q8C2380

En av de frisörer som jobbar på Toni&Guy i Stockholm är Yolanda Meltola. Hon tog hem tre guld och ett silver i Frisör-SM som gick av stapeln på Grand Hotel den femte mars.

Har du varit aktiv tävlingsfrisör länge?  –Jag började tävla i skolan och där har jag tävlat distriktsmästerskapen varje år och tagit guldet. Sedan har jag tävlat i SM också. Nu på Frisör-SM var det första gången jag tävlade utanför skolan sedan jag kom med i landslaget.
–Vi är tre nya i landslaget nu och Frisör-SM var ett sätt för oss att visa upp oss för att kunna komma med i de internationella tävlingarnas uttagningar framöver. Vi nya tränar tillsammans en gång i månaden i Göteborg med bland annat Ulla-Britt Hedin och Danielle Kanetoft.

När är nästa tävling för dig? –Det är yrkes-SM som sker i maj. Sedan pratas det lite om Nordiska Mästerskapen och vidare kanske EM. Det är ganska mycket tävlingar framöver, men dessa ligger först på tur.

Hur länge har du jobbat här på Toni&Guy? –Sedan december, så jag är ganska ny men det känns jättebra och jag trivs. Här går man ju som assistent först tills man är inskolad på Toni&Guy så det är dubbla utbildningar för mig nu med både jobbet och tävlandet. På tisdagar har vi modeller vi tränar klippning på enligt Toni&Guys egen lära så det är ganska mycket nu men det är roligt och jag märker att jag har nytta av allt jag lär mig på de olika områdena. Det blir en bra kombination.

Här på Toni&Guy är ju klipp och färg uppdelat, vilket kommer du välja att jobba med? –Jag kommer nog att välja klipp, men jag har inte riktigt bestämt mig än. Jag är färdig med färgutbildningen och håller på med klippdelen nu och det lutar åt att jag väljer klipp då jag tror jag har mest nytta av det i tävlandet.

Yolanda pendlar mellan Köping och Stockholm varje dag och tågresan tar cirka en och en halv timme. Inför tävlingar använder hon den tiden till att träna på sina dockor som hon tar med på tåget. Det händer ibland också att denna ambitiösa tjej unnar sig en välförtjänt tupplur under tiden hon färdas mellan hemmet i Köping, jobbet i Stockholm och träningen i Göteborg.

Text och foto: Anna Lu Lundholm