Tillbaka

Wella Trend Vision Award i New York!

Årets Wella Trend Vision hölls i New York, och som vanligt bjöds det på en spektakulär och storslagen tillställning. Frisörer från fler än 50 länder deltog med runt 80 tävlande och allt kunde följas worldwide via Wella web-TV. Imponerande!

Standarden på detta evenemang och på de tävlande har verkligen höjts under de år undertecknad fått chansen att följa det. Hela dagen och kvällen hölls samman av Parick Cameron på ett utmärkt sätt.

Tävlingarna bygger på fyra trender som tagits fram av Wellas Eugene Souleiman och Josh Wood. Dessa skall tolkas av de tävlande som fritt får välja en av dem. Nytt för detta år var ”People’s Choice Award” där fler än 16 000 röster från hela världen kom in. De valde att ge priset för Young Talent till Jack Unger från England och för Color till Antonio Quintieri från Kanada. I den ”riktiga” tävlingen vanns Young Talent av Jack Unger och Color av Da Ling Wu från Kina. Roligt även att Finland tog en tredjeplats. Grattis!

Alla närvarande får sina egna röstkort och dessa röster utgör 50 procent, medan de resterande 50 procenten ges av en jury. Ordförande för Young Talent är Eugene Souleiman och han uttryckte det så här: ”När vi skall bedöma de tävlande ser jag fram emot att bli inspirerad och från vad jag sett idag har jag verkligen blivit det”. Josh Wood från Color säger: ”I år var det speciellt svårt för oss att ta ut vinnarna, då standarden var så hög. Ribban har verkligen höjts för varje år.”

Även om ögonen är svenskt färgade vill jag påstå att de svenska tävlanden var bland de absolut bästa. Både Emma Ekman och Patricia Hillhammar som skall vara riktigt nöjda med sina insatser.

Under dagen bjöds vi på fyra riktigt bra visningar av flera stora namn i frisörbranschen: Sassoon Team, Dimitry Vinokurov, The Doves samt D & J Ambrose Team. Mycket ögongodis på en dag för en frisör alltså. Som vanligt avslutades allt med ett riktigt party där det blev show av Jason Derulo tills ända fram på småtimmarna.

För oss pressrepresentanter var hela fredagen vigd åt de nya trenderna och vad som ligger bakom dem. Dessutom fick vi ta del av en del nyheter som detta stora företag kommer att presentera under det kommande året och vi fick också träffa Adil Mehboob-Kahn som är ny Global President för P & G Salon Professional. Det är alltid ett nöje att få deltaga i detta evenemang och återigen blir man imponerad av hur väl logistik kan fungera med tanke på alla inblandade.

Text: Jörgen Edström