Tillbaka

Wella ITVA I Berlin

©Anna_2015-11-25__F2A9243

Under den senare delen av november samlades 1400 frisörer från hela världen i Berlin för att på nära håll följa den internationella tävlingen Trend Vision Awards. Det bjöds även på fantastiska visningar, utställning och fest när Wella firade sina 135 år!

Sylvie Moreau, global vice president på Wella, hälsade alla välkomna till 135-årsjubileet och lämnade sedan över till Patrick Cameron som med sin humor och intensitet fick det innehållsrika programmet att flyta på fint. Det var inte mindre än 69 tävlande från 37 länder som skulle upp på scenen under både visning och senare flaggparad innan det spännande avgörandet i International Trend Vision Awards skulle avslöjas. Det tippades och fanns flera heta förhandsfavoriter bland bidragen men det visade sig sedan att juryn hade helt andra kandidater de ville lyfta fram. Både Josh Wood och Eugene Souleiman, som basade över varsin jurygrupp, vittnade om att kvalitén på alla bidrag var oerhört hög och juryarbetet blev därför både roligt, men också extra svårt det här året.

Tidigare under dagen hade alla tävlande befunnit sig på utställningsområdet och jobbat med sina bidrag inför publik. Jurygrupperna gick metodiskt fram genom havet av tävlande och varje deltagare fick några minuter på sig att presentera sin idé. Både Patricia Hillhammar och Emma Ekman, som tävlade för Sverige, gjorde sina presentationer och scenframträdanden på bästa sätt och hela det svenska teamet höll tummarna så de vitnade – för det här borde gå vägen och ge placeringar. Men hur vi än satt där och rent telepatiskt försökte övertyga om vilka som borde vinna så blev Sverige utan placering det här året. Ett stort grattis riktar vi istället till Finland och Sonya Rättö som med sitt mycket snygga bidrag fick ta emot bronspokalen i Young Talent!

Det gick även att följa tävlingen live via webben och det var hela 25 000 röster som lyfte fram tittarnas eget pris, People’s Choice, i de två kategorierna.

Även Norge blev uppmärksammat då Inger Ellen Nicolaisen prisades med ”Life Achievement Award” för att så framgångsrikt ha grundat Nikita, som med sina 130 salonger utgör nordens största frisörkedja. På plats för att ta emot priset fanns Espen Karlsen.

Nedan ser ni bilder från de olika trendvisningarna som bland annat Sassoon bjöd på.

Text & foto: Anna Lu Lundholm

Mirror_nr_1_2016_original_inlaga-10

Mirror_nr_1_2016_original_inlaga-13

Mirror_nr_1_2016_original_inlaga-12