Tillbaka

Vi är nyfikna på ARI KOPONEN – ÅRETS FRISÖR HERR!


”Att bli duktig på någonting kräver mer än tid, det kräver passion”

Berätta lite om din bakgrund? –Jag började frisörskolan i Luleå för snart 20 år sedan och efter skolan blev det några år i London och Österrike, där jag fick möjligheten att arbeta med utbildningar och visningar. Redan i skolan var jag intresserad av detta med att utveckla olika tekniker för klipp och styling, så det blev redan då många timmars träning på kvällarna. Jag har alltid förstått vikten av att få till tekniken rätt för att kunna gå till nästa steg och när allt sitter, då först har man kunskapen för att arbeta mera fritt. Det gäller att ha rätt grundkunskap, att träna och utmana sig själv, då får man resultaten man vill ha.

Du har ju även tidigare arbetat med Mirror och mirroronline.se? –Ja, vi arbetade ihop under några år innan jag började på heltid med Tendenz som tekniker och det var en fantastisk tid med massor av kontakter med olika frisörer och företag där alla brann för branschen. Oavsett vilka märken man arbetar med eller vilka salonger man är på så brinner en passion för vårt yrke och det älskar jag.

Nu blir det att ta en stor del av mirroronline.se för dig igen? –Efter att varit borta från detta i fem år känns det riktigt inspirerande och med det nya mirroronline.se finns det så många möjligheter att få detta till något helt nytt och unikt för alla som är intresserade av hår och skönhet. Jag nämnde att jag under dessa fem åren arbetat för Tendenz och det har givit mig nya insikter och kunskaper och jag har genom R&Co fått chansen att arbeta internationellt också, så det har varit riktigt utvecklande. Jag kommer även framöver att arbeta med en del utbildningar för Excellent Edges, med jag kommer att satsa framförallt på mirroronline.se och mina egna utbildningar.

Berätta lite mer om dessa? –Efter att under så många år arbetat med detta, både här hemma och utomlands, vill jag dela med mig av hantverket, som ju är min passion. Så jag lanserar nu mina egna utbildningar. Här kan mina egna tankar och olika tekniker styra rakt igenom och jag kan hela tiden implementera dem till passande trender. Det första steget blir en klipp utbildningskurs med fokus på manligt hårmode. Men redan i höst kommer det fler kurser och detta känns så spännande.

Ja kunskap och engagemang är något som Ari utstrålar och hans kunskap skall nu resten av Sveriges frisörer få chansen att ta del av. Läs mer på: www.arikoponen.se

text: Jörgen Edström foto: Anna Lu Lundholm

”Hår är som konst och bra konst tar tid att lära sig, men i dagens samhälle skall allt gå snabbt och då måste tekniken sitta i ryggmärgen.” -Ari Koponen