Tillbaka

VARFÖR KOSTAR HÅRPRODUKTER SÅ SOM DE GÖR?

Varför kostar hårprodukter så mycket hos frisörer jämfört med i mataffären?

Hur kommer det sig egentligen att ett schampo eller stylingprodukt kan kosta flera hundra kronor hos frisören, när man kan köpa ett schampo i betydligt större förpackning på till exempel ICA för runt 65 kronor?

I mataffärer kan man köpa hårprodukter som i många fall inte har speciellt hög kvalitet. Några av dem kan kanske passa just ditt hår under en period, men chansen att du skall hitta rätt är minimal. Personalen i affären är inte utbildad för att kunna rekommendera dig en passande produkt (om den ens finns).

Är det något kvalitetskilland på professionella hårvårdsprodukter och de man köper i detaljhandeln?

Ja, definitivt. All forskning görs allra först för de produkter som skall finnas hos frisörer. Först några år senare får konsumentprodukterna ta del av vissa av dessa nyheter. Så vi kan slå fast att de hårprodukter du finner hos frisören är de bästa.
Frisörer säljer ju inte mat eller liknande produkter på salongen, dels för att det inte är tillåtet, men också för att man inte kan något om dessa varor. Man säljer endast sådant man är expert på och som har med hår – och ibland även hud – att göra.
När du handlar produkter hos frisörer besparar du dig, tack vare deras kunskap, en massa felköp. Du får en experts utlåtande om vad ditt hår verkligen behöver. Det kan vara allt från rätt schampo och conditioner till den rätta stylingprodukten, som hjälper din frisyr att fungera hela tiden fram tills det är dags för nästa frisörbesök.

Hos frisören får du råd – Rätt råd!

Anledningarna till att hårvårdsprodukter i allmänhet är dyrare hos frisörer är alltså; bättre produkter, bredare sortiment samt experter som är riktigt utbildade och tar sig tid att ge dig som kund rätt råd!

Text: Jörgen Edström