Tillbaka

Trend Vision Award i Frankfurt

Så var det då dags igen för Wella International Trend Vision Award och denna gång hade man intrigerat allt i Hairworld. Denna enorma hårmässa med mer än 60 000 besökare och med massor av utställare och dessutom med VM för frisörer.

ITVA som detta kallas för är en enorm tävling där varje deltagande land först haft sina egna uttagningstävlingar och här på ITVA möts alltså alla segrare från dessa. 82 tävlande från 56 länder skall med sina arbeten försöka att beveka en grupp väldigt kvalificerade jurymedlemmar innan de olika segrarna kan presenteras.
Vinnare i kategorin Young Talent blev Kriz Chen från Taiwan och i Color Award vann Iryna Fraiuk från Ukraina.
På den enorma ytan som Wella förfogade över fanns också en gigantisk scen, där det hela tiden var full aktivitet med massor av visningar. Vi fick se BundyBundy från Österike, Sassoon Academy, Dmitry Vinokurov, Sebastian Professional och Wella Team.

Moderator var precis som vanligt Patrick Cameron. Visningarna presenterades två gånger om dagen och med tanke på de fantastiska namn som gjorde dessa visningar är det inte underligt att folk stod som packade sillar för att kunna se. Som alltid levererade Wella ett fantastiskt paket av inspiration och dessutom spännande tävlingar.

För oss som kallas pressen är det ytterligare en dag avsatt för mer inspiration, fördjupningar och produkt-nyheter. I år hade man satt ihop frisörer från Österike, Nya Zeeland, USA och Singapore för en typ av paneldebatt. Detta var riktigt intressant då man skulle diskutera problem och möjligheter i frisörbranschen och det som kom fram var att det runt om i världen finns samma typ av problem och samma möjligheter, fast på lite olika sätt. Mycket intressant att ta del av. Efter tre hektiska och späckade dagar i Frankfurt åker man hem och försöker sortera alla intryck.

Text: Jörgen Edström
Foto: Markus Schmidt & PortablePast samt Jörgen Edström