Tillbaka

STEP-BY-STEP MED CATTIS YLINENPÄÄ TOP STYLIST PÅ BJÖRN AXÉN!

 

Många frisörer söker så här års inspiration till uppsättningar och ett proffs på det området är Cattis Ylinenpää. Förutom sin position som Top Stylist på Björn Axéns salong på Birger Jarlsgatan jobbar hon även som lärare på deras Academy.

Här visar hon en vacker uppsättning som fungerar både till bröllop och enklare tillställningar. –Många blir förvånade över hur snabbt och enkelt man kan göra något så fint, berättar Cattis. –Det viktiga är att man har en bra grund med planerade fästpunkter. Sedan är det bara att börja skapa.

  1. Förbered håret genom att föna med saltvattenspray. När håret är torrt delas det in i en luggsektion och i två tofsar som placeras i riktning mot ena sidan av nacken.
  2. För att få bra fästpunkter till frisyren fästs hårklämmor nära hårbotten, ovanför tofsarna.
  3. Gör två stycken fyrbensflätor av tofsarna, fäst med gummiband längst ner.
  4. Dra i flätorna för att få en bra grund struktur för uppsättningen och ett finare uttryck. Använd en volymspray för att få stadga och lite extra volym i flätorna.

  1. Använd hårnålar för att fästa flätorna.
  2. Tänk på att se till att få in hårnålen bakom hårklämmorna så att frisyren får ordentlig hållbarhet! Jobba alltid nålen tillbaka mot det håll som den fördes in i håret, för att få maximalt fäste. Nålen ska in och sedan ”ut”, men utan att synas. Ett tips är att hela tiden titta från olika håll och i spegeln, innan du fäster. Ser formen bra ut från alla håll, gör sig flätorna så som du placerat dem eller behöver du flytta eller dra i någon del innan du fäster fast? Det är skönt att det blir rätt direkt så att du slipper börja försöka dra ut hårnålar sedan som sitter som berget.
  3. Fläta en inverterad fläta av luggsektionen.
  4. Dra i flätan för att få en skirare känsla.
  5. Fäst den sista flätan runt knuten och göm in änden under, fäst ordentligt.

text & foto: Anna Lu Lundholm