Tillbaka

Skydda ditt hår mot solen

Vi har alla lärt oss vikten av att skydda vårt ansikte och vår kropp mot för starkt solljus och här skall ni få lite tips om hur ni skall göra detsamma med håret.

Huden förnyas ständigt vilket däremot inte håret gör. Håret växer endast cirka en centimeter per månad vilket innebär att ett 18 centimeter långt hår endast förnyas var 18:e månad. Är då håret skadat från solens strålar tar det väldigt lång tid för nytt och fräscht att växa ut. Därför bör alla tänka på att också skydda sitt hår på rätt sätt.

Det är som ni förstår viktigt att inte exponera håret för alltför mycket solljus då det på ett oönskat sätt bleker och torkar ut håret samt är väldigt aggressivt mot hårfärg. Därför är det viktigt att kanske ha en hatt, näsduk eller keps på huvudet vissa tider för att skydda det. Dessutom är det rekommendabelt att hos frisören handla produkter som innehåller solskydd då de är såpass effektiva så det är en bra investering.

Nästa viktiga sak att tänka på är att efter en dag med sol och salta bad verkligen tvätta håret och återfukta det med rätt produkter vilka din frisör kan tipsa om. Tänk på att alltid vara minst lika noga med ditt hår som du är med din hud. Du skall ju leva med det länge och det går inte att byta ut. Fråga ut din frisör om allt från hur du kan skydda håret till hur du bäst återfuktar det och glöm inte att få det klippt regelbundet, då försvinner ju det som är torrt och tråkigt. Glöm inte att din frisör är expert på hårprodukter.

Var rädd om ditt hår, så håller både färgen och kvaliteten längre!

Text: Jörgen Edström