Tillbaka

Kevin Murphy

Men det var inte bara en stor fest, det var också massor med bra inspiration med bland annat Color.Me med Malin Hörnqvist och Iggy Popovic. Det var Cut.Me med Vince de Blide och Kevin Murphy Trend. Report Show med Marianne Jensen, Kristina Wolf och Kevin Murphy och på söndagen fick vi lyssna på en sjukt bra föreläsning av Jan Bylund. Så det var mycket som det bjöds på.

En stor bidragande orsak till att alla hoppade på dansgolvet hela kvällen var Sveriges bästa coverband DUO JAG och en dj som hade hjälp av saxofonblåsaren Ingemar Låås att lotsa alla långt in i natten.
Det är inte bara Session Map som växt. Det har också antalet frisörer som kommer på deras event och i år var det 180 frisörer fler än tidigare och fortsätter det så här blir nog till och med Post Hotel för litet med tiden.
För mig började helgen med ett kul återseende, då jag träffade Kevin Murphy. Kevin var lite jetlaggad då han kom direkt från Melbourne och skulle tillbaka två dagar senare via London. Trots detta är Kevin, som alltid, på gott humör och lättpratad, så jag börjar med att fråga.
What’s up Kevin? -Som vanligt väldigt mycket på en gång. Jag håller på med höstens kollektion just nu och sen arbetar jag på en eller två nya produkter. Just detta med att ta fram produkter tar tid, då jag vill vara med från början tills den produceras och det är en massa testning däremellan. Jag har ju alltid frisören som utgångspunkt och där är jag inte alltid överens med dem från marknad, då jag vill ta fram produkter med mina referenser och inte titta på vad som just nu kan säljas. Oftast vinner jag.
Handen på hjärtat, hur mycket kan du egentligen om kemi? -Idag kan jag svara helt ärligt när jag säger: mycket. Har alltid, sen jag tog fram mina första produkter, varit intresserad och har under resan lärt mig massor. Jag arbetar ju även ihop med de som har kemi som yrke, bland annat en gammal vän som är frisör i grunden men nu arbetar med kemi.
Vad har du på gång vad det gäller produkter? -Just nu har det varit stort fokus på vår färg. Den har förbättrats och vi har helt ny design på förpackningarna och nu heter den Color.Me by Kevin Murphy och jag har tyckt det varit kul att arbeta med detta nu. Sen är jag inne på flera spår, varav ett är en produkt som är två eller tre produkter i samma. Men inför 2016 har vi en produkt på gång som blir riktigt stark i ett speciellt område. Det är för mig viktigt att Kevin Murphy skall vara ett high end hair care brand. Det hade varit lite kul att göra en serie för män, men jag tror det är lite för sent för det nu. Jag tittar nu också på lockiga hår inför 2016.
Vad händer med din kärlek för olika tools? -Ja, saxarna tänker du på, säger Kevin och tar fram ett etui med Curved som de kallas. Helt vändbara för att kunna användas åt två håll. Dessa säljer vi endast till dem som går en utbildning, för det är ingen nytta om man inte vet hur de skall användas. Det jag är sugen på är att utveckla en redan befintlig produkt. Har aldrig förstått att värmeborsten mer eller mindre försvunnit från frisörerna. Det är ju ett genialiskt hjälpmedel vid styling och jag skulle vilja komma med en nyare version av den.
Ja, så här fortsätter det. Kevin är en idéspruta och han har kunskapen att gå från idé till verklighet.
Reser du lika mycket fortfarande? -Jag har dragit ner på resandet så mycket det går, för jag har så mycket med att ta fram nya produkter och kollektioner, men det är fortfarande mycket resande. Fastän det tar en mindre evighet att ta sig från Melbourne till Sverige är det alltid värt den tiden och det alltid är lika kul att komma hit, då jag känner mig så välkommen.
Kevin berättar också att sedan vi träffades senast har företaget vuxit enormt och har idag en helt annan struktur. Han har heller inte längre tid för salongsjobb, utan det blir endast ”frisörarbete” vid fotojobb och visningar. En synnerligen vänlig och ödmjuk man, denne Kevin Murphy, som har sitt namn på produkter världen över.
Som avslutning får jag tacka för en kul helg i Göteborg.
Text och foto: Jörgen Edström
Foto: Svante Pettersson