Tillbaka

Se upp för eniro.Se!

Efter att dessa synpunkter kommit in till Mirror fick undertecknad ett samtal till Mirror Förlag AB i samma ärende. En trevlig kille vid namn Markus verifierade att precis så här säljer eniro in sina produkter. Han medgav också att tyvärr var inte alltid informationen till kunderna så tydlig som man kan önska sig. Han medgav också att den som betalar mest kommer överst.

// Jörgen Edström

Se upp för eniro.Se!

Som så många andra fick jag besök på salongen av en säljare från Eniro. Hon berättade att Eniro nu gjort det lättare för kunderna, genom att slå ihop den vanliga katalogen med den på nätet. Min ambition och tanke var att våra salonger skulle ha en placering bland de tre första när man söker på frisörer i vårt område. Efter att gått igenom alla erbjudanden, bestämde jag mig för att betala 19 500 kronor för just en toppplacering på eniro.se. Jag var noga med att fråga och hon svarade att detta skulle räcka för en sådan placering. När jag senare gick in på eniro.se för att kolla, upptäckte jag att vi var placerade som nummer fem, vilket inte var det vi hade kommit överens om.

Jag ringde säljaren, men det visade sig att hon slutat sin anställning. Tilläggas kan att det under alla år aldrig varit samma säljare två gånger. Ringde då direkt till Eniro och efter att ha suttit i en telefonkö i en timma, lyckades jag få en kontakt, men hon kunde inte svara på mina frågor. Efter mycket slussande mellan olika personer så var det en mycket trevlig dam som berättade för mig hur Eniro säljer sina produkter.
Om man skall ligga bland de första finns det inget fast pris, utan den som betalt mest när ett område är slutsålt får första platsen. Min fråga var då vad det kostade att få vara bland de tre första. Svaret blev: 19 500 kronor. Men detta räcker ju bevisligen inte.

Tycker det är ett underligt system när man så uppenbart lurar oss företag att lägga stora summor pengar och ändå inte få det man betalar för. Är man, som jag tydligen var, bland de första i ett område att få besök, kan man alltså inte få en garanterad placering för den summan man betalar. Jag betalade 19 500 kronor för något jag inte fick och hade jag blivit informerad att det fungerade på detta sättet hade jag inte lagt de pengarna.

Med tanke på att frisörer är bland de som lägger mest pengar hos Eniro, tycker jag deras beteende är nonchalant och att de inte uppträder seriöst. Det finns andra aktörer som har fasta priser på sina produkter och där man blir garanterad den placering man betalar för.

// Magnus Meivert