Tillbaka

RE-CHARGE THE CITY

Michael Polsinelli och Shay Dempsey har gjort Sebastians nya kollektion och den handlar mycket om att återskapa staden. Jag ställer lite frågor till dem om hur de upplever den snabba tid vi lever i?

–Allt händer så fort och detta är den nya generationen vana vid, för dem är det helt normalt. De ser allt med nya ögon och förstår inte alltid att det de upplever för första gången upplever andra för andra eller kanske tredje gången. Det är också detta som är lite av våra tankar med vår nya kollektion, att återskapa på ett nytt sätt. Vi cyklar mer, vi försöker åka kollektivt eller så vill vi köra våra bilar på batteri, vi vill ha mer design och vi vill odla vår egen lök. Allt detta inom staden. Vi vill ha alla möjligheter på en och samma gång.

Vad är då skillnaden med denna kollektion i jämförelse med tidigare? –Det är nog att detta är en klippkollektion

för första gången på länge. Vi har försökt göra just en individuell kollektion, något som ligger i den nya genera- tionens gener, att få göra det på sitt eget sätt och att få uttrycka sig.

Vad är enligt er den största skillnaden idag mot igår? –Idag är det inte helt givet vem som inspirerar vem. Genom nätet kan alla inspirera alla och idag har alla en egen plattform, vilket öppnar för alla att få synas. Detta borde göra att alla är mer noggranna då allt går att kolla, men så är det inte alltid.

Vi fick besöka Urban Playground som visade på alla de saker som ligger till grund för kollektionen och sen var det olika program för de som önskade och på kvällen dag två var det så dags för den stora visningen med tillhörande party. Snabbt dit och snabbt hem men trevligt var det.

text: Jörgen Edström foto: Sebastian