Tillbaka

Rätt hår för rätt väder

Inte bara kläder ska anpassas till väder

Naturligtvis ska frisyren det också! Här är våra bästa tips på hur du alltid ska kunna vara lika sagolikt snygg i håret, även om det blåser full storm!

Styla håret efter vinden
När det blåser rejält ute är gör man bäst i att nöja sig med en stilsäker, enkel hästsvans eller annan enkel uppsättning som fångar in alla potentiella ivägflygande strån ooch håller frisyren i schack. Om du har långa längder, använd ett lätt serum för att undvika statisk elektricitet. För dig med kortare hår rekommenderas vax eller någon annan lite tyngre produkt för att lålla looken kontrollerad i vinden.

Ofrivillig wet look
Nästan alla hår ändrar struktur då det blir blött. Om du har vågigt eller krusigt hår mår det extra bra av en djupinpackning ett par gånger i veckan för att återfukta och stärka strukturen, då reagerar det inte heller lika våldsamt på vätan och är lättare att styla. Bästa tipset är att ge extra liv till dina lockar, samla håret i en fläta eller gör en enkel uppsättning. Eller kombinera allihop!

Vackra hår i solen
Njut av de soliga dagarna utan att slita på håret! Det bästa är att skydda sig från de hetaste timmarna mitt på dagen med en solhatt, keps eller scarf. Man kan också preppa håret för en lång dag i solen med hjälp av professionella produkter med uv-skydd, som också stärker och återfuktar håret. Efter att ha badat i vatten med klor eller salt, skölj ur håret noga innan du lägger dig i solen!

Enkla, handfasta tips att hålla fast vid i alla väder
Ha med dig ett litet första hjälpen-kit med t ex kam, hårnålar och en minispray i väskan. Hårband och en liten borste är också de perfekta för att reparera eventuella hårkatastrofer!
Ta med dig ett paraply om du vill vara säker på att inte få blött hår i regnet.
Lägg en extra slant på en lyxig djupgående produkt som balsam eller hårinpackning.
Boka in en rejäl session på salong! Unna dig en hårbottensmassage följd av behandling anpassad till din hårtyp. Be din frisör rekommendera en bra hårvårdsseriesom hjälper dig behålla och stärka ditt vackra hår.

Text: Ari Koponen
Foto: Marie Uva & Joey Scandizzo