Tillbaka

Plats för killar och män!

På Tvålpalatset fick Mirror återigen möjligheten att träffa David Raccuglia som 2008 blev utnämnd till en av de mest inflytelserika frisörerna genom historien.
David skapade 1994 American Crew då han kände att män skulle ha sitt eget märke och att han ville ge mannen chansen att återigen få en maskulin identitet. Att han var rätt ute förstår man då American Crew idag är ett välkänt märke för män världen över. Han var helt enkelt frustrerad över bristen på produkter för män och bestämde sig för att ta saken i egna händer. Så startades AC.

Inför en fullsatt lokal på Tvålpalatset berättar David på ett underhållande sätt om sin resa som frisör och alla fick också chansen att se hela den fantastiska fotoutställningen som arrangerats med hans främsta foton genom tiderna.
Förutom att vara en framgångsrik frisör och företagare är David också en mycket välkänd fotograf som fotar alla image bilder för American Crew, men också anlitas till många andra uppdrag. Bland andra har han fotograferat Jack Nicholson, Macy Gray och Milla Jovovich. En fascinerande person med en fascinerande karriär.

Det blev en visning också av American Crew´s senaste kollektion och för den stod Johan Rönnow som är medlem i AC´s internationella team. Johan visade stirena frisyrer med inspiration från 50 talet. Det var frisyrer med balans i en tung lugg och med en välklippt nacke och helt rätt stilar för män 2010. En mycket bra visning som avslut på en bra kväll singerat American Crew.

Text & foto: Ari Koponen