Tillbaka

P.S!

… lite mer filosofiska betraktelser …

Tänker på ett par saker som verkligen sätter en på prov både som företagare och privatperson.

Först tänkte jag berätta om att det genomförs kontroll av arbetsmiljön i södra Sverige under de sex första månaderna i år. Nitiska tjänstemän, utan någon annan kunskap än den de läst sig till, åker runt till utvalda salonger. Normalt skulle jag applådera detta att man börjar intressera sig för frisörers arbetsmiljö. Dock utspelades följande på en av mina salonger:

Min kompanjon får meddelande att en viss dag och en viss tid skulle kontroll av arbetsmiljön äga rum. Sen på bestämd tid infann sig kontrollören och blev visad runt. Hon noterade allt hon såg och efter någon timma konstaterade hon att allt var perfekt, ja till och med mer än perfekt. Dock var hon tvungen att ha något att klaga på. Det hon kunde komma på var att lådan där alla kammar läggs efter att de blivit rengjorda för att desinficeras, hade en text på engelska och detta kunde utgöra en fara om den som fyllde på vätskan inte förstod texten och då genom slarv kunde få den i ögonen. Suck!

Man önskar sig att dessa kontrollanter besöker alla salonger – ja, jag menar alla – och då koncentrerar sig på det som verkligen påverkar frisörers hälsa och inte på larvigheter, om de skall göra nytta.

En annan sak som sätter oss på prov är alla dessa telefonsäljare som med käck stämma kallar en vid förnamn som om de känner en och går på med ett intränat mantra. Vad har de för rätt att störa mig och med vilken rätt kallar de mig vid förnamn?

Missförstå mig rätt nu, jag är glad att dessa ungdomar verkligen försöker komma in på arbetsmarknaden och egentligen är jag imponerad av deras oräddhet och framåtanda. Dock kvarstår faktumet att jag inte vill bli störd och jag anser att om de företag som anlitar telefonsäljare verkligen vill ha min uppmärksamhet, kan de använda vanlig postgång. Då får jag information som jag i lugn och ro har chans att ta ställning till och om det verkar intressant kontaktar jag dem. Värst var det när tre olika telefonsäljbolag som anlitats av Telia ringde mig på en och samma dag. Då bröt jag ihop och blev tyvärr riktigt otrevlig mot den som ringde sist och det var inte kul för någon av oss.

Alla dessa telefonsäljare sätter företag och privatpersoner på prov varje dag och tyvärr tar de inte heller hänsyn till att man är ansluten till NIX. Personligen skulle jag aldrig köpa något av en telefonsäljare ändå. Har blivit rejält blåst för en del år sedan och det räcker med den gången.

D.S. Redaktören