Tillbaka

Michael & Shay om arbetsrelationer

Michael Polsinelli och Shay Dempsey är Global Directors för Sebastian. De har nyligen varit i Sverige och haft workshop och visning med Transcendence – en kollektion som handlar om framtidstro och förändring.

©Anna_2015-11-25__Q8C9234

Ni som har sett Michael och Shay klippa hår tillsammans håller säkert med mig om att de har ett både specifikt och vackert sätt att arbeta. Jag blev nyfiken på hur deras tankar kring arbetsrelationer ser ut och fick en pratstund med dem på Wellas Studio.

Hur träffades ni? Michael: –Det var genom Sebastian. Procter & Gamble hade precis köpt Wella och Sebastian fanns med i den affären. Jag hade jobbat länge med Sebastian men var då ute på andra uppdrag under sex månader. Sebastian sökte efter nya förmågor och de hittade då Shay, lyckligt nog. Shay ansåg att det behövde vara två på uppdraget och då övertalades jag att komma tillbaka.
Shay: Det var jag som ringde till Michael för att höra om han var intresserad och jag berättade om mina tankar att det vore bra för alla om Michael ville komma tillbaka för han hade jobbat med Sebastian så länge och kunde allting. Han var väl insatt i arvet och vad Sebastian handlar om. Det var där vi träffades men sedan är det som med alla relationer – det kan ta tid att få det att fungera. Det var viktigt att ge varandra utrymme och samtidigt vara fullständigt ärliga med varandra. Så är det även idag, tio år senare, att vi ger varandra det utrymme vi behöver men nu jobbar vi tillsammans som en enhet. Michael har växt till att bli min bästa vän och arbetskamrat och jag litar helt och hållet på honom. Men det tog lite tid att komma dit vi är idag, berättar Shay.
Michael: Min svårighet i början var att släppa in Shay i den kreativa processen. Jag jobbade ju själv med Sebastian i åtta år innan Shay kom med och det var så mycket enklare att bara göra allt själv. Jag var ju van vid det. Och det var likadant med Shay – vi bevakade våra egna områden och jobbade inte riktigt tillsammans där i början. Men vi insåg också att det inte skulle fungera att ha det på det sättet och jag behövde växa upp och lära mig hur man blir en del av något mycket större än bara mig själv, fortsätter Michael.

FÖRÄNDRINGEN
Det var där någonstans vi började prata med varandra, berättar Shay vidare. –Vi började prata på riktigt. Vi kom överens om att lägga ner skitsnacket och vara helt ärliga med varandra. Om jag gör något Michael inte gillar måste han säga det, och tvärtom. Och där någonstans skedde förändringen. Vi började lyssna på varandra och det ledde till en motsatt konversation: –Du börjar … –Nej, börja du …  skrattar Shay.

–Vi reser ju så mycket och förändringen skedde på en av dessa långa flygturer där vi verkligen hann med att prata med varandra. Vi frågade varandra hur vi verkligen kände inför olika saker och insåg att vi båda hade förutfattade meningar om den andre som inte alls stämde. Vi insåg bland annat att vi behövde veta att vi var på samma sida när en av oss var mer stark och drivande.  Efter den här Aha-stunden, eller vad man nu kan kalla att vi hade, tittade vi på varandra och sa: Nu kör vi! Och idag är vi så samspelta att vi avslutar varandras meningar och det är till och med så att våra fruar är bästa vänner de också. Och mina barn, de älskar Shay, utbrister Michael. När jag kommer hem ropar de “hej pappa”, och fortsätter med vad de höll på med. Men om jag har Shay med mig kommer de genast rusande ut i hallen skrikandes “farbror Tej” och kastar sig i famnen på honom! De älskar honom mer än de älskar mig, skrattar Michael.

–Vår vänskap bygger på acceptans, respekt och tillit. Det måste vara så för när vi jobbar är det inte alltid vi ser vad den andre ser och då måste vi båda jobba på att försöka förstå den andre. Ofta säger vi åt varandra att “Jag har ingen aning om vad du gör men fortsätt, jag ska försöka förstå. Ge mig lite tid att processa bara.” Sedan försöker den andre göra samma sak och där sker det ofta något eftersom det tillkommer ett nytt perspektiv, och på så sätt lyfter vi varandra med något nytt som ingen av oss såg från början. Det är ett givande och tagande och ständigt bollande fram och tillbaka. Det är utveckling, berättar Michael.

Vem av er håller på regler och vem bryter dem? –Om vi tänker utanför våra yrken och istället fokuserar på våra personligheter så är nog Michael den som går djupare och är mer systematisk i sitt sätt medan jag är lite snabbare och inte lika djupgående, förklarar Shay. Om jag skulle säga att nu tar vi på oss fallskärmar och kastar oss utför det där stupet så är Michael den som säger att: Vänta lite, jag måste tänka igenom det här lite. Och det är precis vad jag behöver. Jag behöver Michael som bryter ner en idé i beståndsdelar och sedan sätter ihop dem igen, det hjälper mig att tänka klart. Sedan är Michael inte den som säger nej, han skulle hoppa nerför stupet med mig, men han behöver processa lite mer innan. Han är mer: –Jag gillar det Shay, men vad händer om vi gör det på det här sättet istället?

Kan man se på en frisyr vem av er som gjort vad? Shay: –Det är nog svårt, vi är så synkade. Vi får ofta höra att det är svårt att se vems händer som är vems i våra videos. När vi klipper någon samtidigt på varsin sida så undrar många om det ibland brukar gå fel men det gör det aldrig.
Michael: –Vi har hela tiden full koll på vad den andre gör, även om vi inte tittar på varandra så känner vi instinktivt vad den andre håller på med. Det gäller både om vi samtidigt jobbar på samma dockhuvud eller samma modell, oavsett om det är i vår studio eller på en scen. Det är en pågående kommunikation som inte behöver några ord. Vi bara vet, och vi har hamnat där genom att vi spenderat så mycket tid med varandra.
–Det är lite som i vilket förhållande som helst, det behövs inga ord. Man bara vet när den andre till exempel är “pissed off”, skrattar både Michael och Shay.
–Sedan är det nog så att vi båda är lättsamma människor, det är därför det fungerar så bra. Vi attraheras av samma typ av musik och samma typ av livsstil och det gör det så mycket enklare. Men vi har också vuxit in i den rollen till varandra. Det var inget självklart och vi har jobbat för att komma hit, säger Michael.
–De här långa flygresorna vi gör tillsammans är väldigt viktiga för vi pratar verkligen med varandra på dessa. Och vi tar upp allt från jobb och kreativa saker, till våra barn och familjer, till hur vi ska rädda världen och andra projekt. Vi hinner sväva iväg och rymma i tankarna tillsammans och jag delar verkligen precis allt med Shay. Vi har en helt fantastisk jobbrelation men det som är ännu viktigare är den vänskap vi har fått till varandra. När man litar på varandra som vänner så tillåter man också varandra att begå misstag och det är viktigt att få göra det i en kreativ process. Så vi gör misstag tillsammans och utgår från det, förklarar Michael.
Shay: –Jag tror att det är det som syns på scenen när vi jobbar. Ärligheten i vår vänskap och att vi sätter varandras välmående först.

Hur får man en större arbetsgrupp att fungera så här bra? Shay: –När man till exempel jobbar på ett fotouppdrag, som kostar massor med pengar, är det viktigt att förstå att alla som är där har ett viktigt jobb att sköta. Oavsett vilken del du jobbar med så är det viktigt att man hjälper varandra att göra ett bra jobb. Ju mer du kan bli vän med alla omkring dig, desto bättre blir det. Du kanske måste ändra modellens hår många gånger och att jobba med någons hår är väldigt personligt så se till att skapa en bra relation med modellen. Var lyhörd om de har ätit eller behöver dricka. Ni kommer att ses igen på ett annat jobb och de kommer att representera dig på ett bra sätt om ni har gjort ett bra intryck. Man måste ha respekt för alla runt omkring, från start till mål.
Michael: –Vi har ett sådant enormt team bakom oss som gör ett fantastiskt jobb. Utan dem skulle vi inte vara någonting och det får man aldrig glömma. Det är deras goda arbete som gör att vi kan göra vårt. Ger vi kärlek och respekt till vårt team, får vi kärlek och respekt tillbaka. Man måste ge för att få! Det är en viktig sak att lära sig här i livet.

Text och foto: Anna Lu Lundholm

 

©Anna_2015-11-25__Q8C9240

©Anna_2015-11-25__Q8C9250

©Anna_2015-11-25__Q8C9263

©Anna_2015-11-25__Q8C9270

©Anna_2016-03-11__F2A1669

 

Transcendence show på Berns.

©Anna_2016-03-12__F2A2147

©Anna_2016-03-13__Q8C3793

©Anna_2016-03-13__Q8C3870

©Anna_2016-03-13__Q8C3798

©Anna_2016-03-13__Q8C3814

©Anna_2016-03-12__F2A1991

©Anna_2016-03-12__F2A1971

©Anna_2016-03-12__F2A2002

©Anna_2016-03-12__F2A2016

©Anna_2016-03-12__F2A2024

©Anna_2016-03-12__F2A2102

©Anna_2016-03-12__F2A2087

©Anna_2016-03-12__F2A2112

©Anna_2016-03-12__F2A2097

©Anna_2016-03-13__Q8C4033

©Anna_2016-03-13__Q8C4125

Det här blev även Benjamin Martins avslutningsvisning för Sebastian då han nu lämnar över stafettpinnen till Kirsti Solberg. Benjamin kommer att jobba vidare som Global Capability Manager och Kirsti är nu Nordic Capability Trainer.

 

©Anna_2016-03-12__F2A2221

©Anna_2016-03-12__F2A2224

©Anna_2016-03-12__F2A2241