Tillbaka

Ljuset i Marrakech

Marocko är ett kungarike som ligger endast ett par kilometer söder om Spanien och här heter kungen Mohammed VI.

Varför transporterar man ett femtiotal journalister från hela världen till Marrakech? En stad som har 900.000 invånare och som ligger mitt i den Marockanska öknen. En stad helt utan någon naturlig grönska och med begränsad tillgång till vatten. Här finns antagligen världens största marknad, Marrakech Souk som innehåller nästan 15.000 butiker varav många enbart är ett hål i väggen. Marrakech kallas den röda staden beroende på färgen de flesta byggnader har. Här finns också en fantastisk trädgård; Jardin Majorelle som förutom en otrolig grönska och vackra färger är mest känt som Yves Saint Laurent´s trädgård. Han tillsammans med sin partner Pierre Bergé bodde under några månader varje år här. Verkligen värt ett besök om man är i trakterna.

Varför transporterar man då ett femtiotal journalister från hela världen till Marrakech som är en stad mitt i öknen, en stad utan någon naturig grönska och med begränsad tillgång till vatten?
Det är ljuset och färgerna som möter en i denna stad och här finns inget som skymmer ljuset, inte ens några moln. Därför valde Wella denna stad för att visa upp sin nya hårfärg Illumina Color. Josh Wood berättar om de sista fyra åren när de arbetat med att ta fram Illumina Color och de kraven de vid starten satte upp. Enligt studier är lyster och glans något som attraherar människor, så frågan var om man skulle lyckas kunna skapa en färg som gjorde håret Lumines, ett lysande hår med hållbarhet och bättre kvalitet. Efter flera år och mängder av experimenterande tycker man att det så är dags att lansera denna nyhet, då man tycker sig ha lyckats. Josh Wood fortsätter, Hårfärg är idag en helt naturlig del av allas utseende och våra kunder kräver att håret inte skall se färgat ut. Med Illumina Color känns håret ungt och hälsosamt och trots att det täcker grått hår helt ser det inte målat ut. Vi har från starten tagit fram 20 nyanser som är helt blandbara med varandra och de finns från 5–10 i ljushetsskalan. Vi räknar med att allteftersom komma med fler nyanser. Anledningen till Marrakech är det fantastiska ljuset här.

Text och foto: Jörgen Edström