Tillbaka

Josefin Gligic!

Josefin är Mirrors öra och öga mot det som händer i modevärlden i Paris och ni kan se vad hon delar med sig i vårt instagramflöde här på webben.

Berätta lite om din bakgrund? –Jag frilansar sedan fyra år tillbaka som hårstylist i Paris, men kommer ursprungligen från Ulricehamn. Just nu har det varit hektiskt med modeveckorna runt om i Europa men där emellan arbetar jag även med fotograferingar för magasin, kampanjer, lookbooks och en del reklam.
Jag har även startat min egen webbshop: backstager.se för andra hårnördar och där finns verktyg och tillbehör som mestadels importeras från Japan.

Din frisörresa? –Jag var som liten kund på salong Rose i Ulricehamn och där fortsatte jag jobba efter utbildning i Borås och en påbyggnad i Jönköping. Jag tog gesällen och blev vald till årets elev. Mitt gesällbrev hänger fortfarande på salong Rose. Jag är så enormt tacksam mot Lena och Anna-Lena för allt de gjort för mig. De lärde mig grunderna till det jag gör idag och vi har haft så otroligt roligt tillsammans. Jag tog vägen via Göteborg och Toni&Guy, för att sedan hamna i Stockholm och Preston Hair. Där jag fick chansen att vidareutveckla mitt intresse för mode och efter det vågade jag ta steget ut i frilansvärlden och till Paris.

Jag blev årets frisör 2007 och det stärkte självförtroendet. Att få arbeta med alla fantastiska människor är helt otroligt och ibland får jag nypa mig i armen för att förstå att jag verkligen får uppleva detta.

Varför hamnade du i just Paris och vad är det bästa med det? –Första gången jag var i Paris satt jag med en kollega på en uteservering och jag sa till en kollegan att här skall jag bo. Jag var helt förförd av staden och dess magi och kände mig som hemma direkt. Nu har jag bott här i några år och livet här är skönt. Fransmän har en livsnjutargen som jag älskar, även om de under åren visat andra gener också som inte är lika älskvärda. Men i stort trivs jag väldigt bra och känner mig nöjd med mitt val för jobbmässigt finns här massor av möjligheter.

Vilka arbetar du med och för vilka märken? –Jag har haft turen att få arbeta med en del kända namn som Guido Palau, Luigi Mureno, Orlando Pita och de senaste säsongerna med Eugene Souleiman. Kända märken jag arbetat med är bland annat Tom Ford, Gucci, Louis Vuitton, Dior, Miu Miu och Stella McCartney.

Och framtiden? –Jag har en lista med drömmar och mål och där har jag lyckosamt kunnat checka av några, en del lever jag just nu och en del finns kvar. Det är konstigt att man hela tiden höjer ribban mot något större.

Text: Jörgen Edström
Foto: Anna Lu Lundholm

 

©Anna_2016-03-07__Q8C1316