Tillbaka

Invigning av Victor | Noblesse.

Invigning och stor vimmelfest för drygt 100 inbjudna i en helt fantastisk miljö. Dani och Marlene med personal har idag en exklusiv arbetsplats att gå till varje dag och stoltheten lyste i allas ansikten. Inte minst lyste beundran hos Victor Hulgaard och Rolf Vollstedt för hur fantastiskt resultatet blivit. Det var ju dessa herrar som startade respektive salonger. Likaså var det kul att se stolthet hos Tage Holmqvist från Moduline. Det var han som levererat merparten av allt i salongen. Kvällens stora överraskning kom när Dani och Marlene avtäckte Wall of Fame, där ett urval av alla de framgångsrika frisörer som har sitt ursprung i någon av salongerna fanns på bild. Detta är ett projekt inte många skulle våga sig på så jag ber Dani och Marlene att berätta om tankarna från början och fram till det färdiga resultatet.


Dani & Marlene berättar:
–Jag minns hur jag skojade med en kund, som jag känner väl och som jag har stort förtroende för, att vi kanske skulle köpa Noblesse. Då var inte Noblesse ens till salu. Detta var cirka två år sedan. Det tog 1,5 år från att vi skojat om det till det blev verklighet! Med facit i hand känns det otroligt att det blev så.  Jag minns när jag besökte Johnny på Noblesse runt 97–98 för första gången. Vi skulle göra en visning ihop. Jag var så nervös att få komma till Noblesse, denna fina, stora och välkända salong. Då ska man veta att Dani
kommer från en liten familjesalong i Småland där han jobbade med mamma och pappa. Vem skulle tro att han 16 år senare skulle äga den salongen, förmodligen ingen!
Från början tittade vi på att driva Noblesse som ett eget koncept och Salon Victor för sig. Men vi kunde inte komma runt problematiken: Vilken salong ska vara den bästa? Den framgångsrika? Den exklusiva? Den omtalade?  Vi insåg snart att det var omöjligt att välja … Vi bestämde då att slå ihop båda salongerna genom och göra ett helt eget unikt och nytt koncept! Det fanns många fördelar med att slå ihop verksamheterna, inte minst ekonomiska med tanke på hyresnivåerna i stan. Men det fanns även vissa oros-moment. Salon Victor hade ju trots allt legat i samma lokal i 43 år och vi skulle stänga ner den! Anledningen till att vi vågade ta det drastiska steget var att vi endast skulle flytta 150 meter. Annars hade vi nog inte vågat.
Vi skapade namnet Victor | Noblesse! Det kändes som att vi behöll det bästa från båda namnen och vi ville starta en ny epok för dessa etablerade salonger. Tillsammans har dessa namn en historik med 100 år i frisörbranschen. Mirror har tidigare skrivit att Noblesse varit en plantskola för många skickliga frisörer. Vi bestämde att Victor | Noblesse ska bli en riktigt bra och seriös aktör på marknaden. Vår ambition är inte att vara den största salongskedjan utan att vårt hantverk ska vara och absolut högsta möjliga kvalitet.

Första kontakten
Efter att vi kommit så långt i huvudet så skred vi till verket! Vi fick hjälp med att kontakta Eva-Lotta som ägde Noblesse för att se om hon ville sälja verksamheten till oss. Hon blev väldigt positiv till idén och yes: sex månader senare ägde vi Noblesse också.  Det var lite nervöst och pirrigt när vi skulle berätta detta för personalen, framför allt personalen på Salon Victor som vi arbetat så länge med. Från början var de skeptiska till om vi kunde rådda detta nya projekt ovanpå allt annat vi håller på med. Men vi berättade våra ambitioner för dom och de började gilla det dom fick höra.

Designsalong
Vi lovade att vi skulle göra något som vi tror ingen i branschen gjort tidigare. Vi ville bygga upp nordens exklusivaste salongsmiljö! Och vi gjorde efterforskningar på våra branschkollegor runt om i norden för att se om det fanns någon som gjort en liknande salong. Vi hittade inget som liknade det vi tänkte göra, tack och lov! Vi har själva designat det mesta i salongen och ingen kvadratcentimeter har lämnats orörd. Vi blåste ut cirka 300 kvadratmeter och renoverade i totalt sju månader med 5–8 hantverkare på heltid! Vi renoverade först övervåningen på 180 kvadratmeter i cirka 4,5 månader sedan renoverade vi den nedre våningen i cirka 2,5 månader. Vi slog ihop Salon Victor och Noblesse 1 mars 2015. Vi har valt alla materialval och färgkombinationer själva. Vi samarbetade med Tage på Moduline och tillsammans med italienska kvalitets märket Gamma Bross ritade vi vår egendesignade inredning. Tage säger: ”Att han aldrig sålt något så exklusivt och speciellt under sina år i branschen.”
Vi häpnade när vi fick inredningen. Det tog tre dagar att packa upp: nio stycken massage-schamponeringar. 17 krokodilmönstrade svarta skinnstolar, sju stycken Swarovski-designade stolar. 24 arbetsstationer med Swarovskikristaller infäst i speglar och i den svarta dekoren. En reception som vi tycker återspeglar elegans, även den gnistrar med kristaller. Hela inredningen är svart!
Det var helt fantastiskt att Tage hade den goda kontakten med fabriken i Italien som kunde få dem att modifiera varenda möbel speciellt till oss. Tage visste att vi ville ha något alldeles eget och extra. Temat på hela salongen är: svart och guld. Hela salongen är tapetserad med svarta och guldiga Versace-tapeter. Vi har jobbat med guldtak, bladguld, massiva mässingsdetaljer och mässingsväggar, svarta stukaturer med cirka 150 meter ledlister bakom för att skapa unika belysningsdetaljer på olika ställen. Vi har jobbat med handritade och platsbyggda smidesräcken i svart och guld. Vi har tagit fram orginal-trappan i ek från 40-talet och kombinerat med svartbetsade eksteg. Ledstänger är lindade i skinn och till och med våra kundtoaletter är utsmyckade med guld och svarta dekorationer.
Vi har varit väldigt noga med att inte kompromissa på detaljer. Vi har tänkt igenom allt från inredningsdetaljer till flöden i lokalen samt belysning att arbeta i samt att sitta och mysa i. Vi byggde salongen med inställningen att den ska var ombonad, varm och kännas som femstjärniga lyxhotell med en väldigt inbjudande lounge för kunderna att vistas i.

När du kommer in i salongen ska det inte kännas att du kommer in i en salong. Du ska uppleva något hela vägen genom din vistelse hos oss. Efter att du som kund upplevt känslan i loungen bjuder vi in kunderna till våra arbets-platser. Där får dom heller inte bli besvikna. Detaljerna gör allt!  Det ska aldrig ligga saker framme som skräpar ner. Allt är hela tiden undanplockat i skåp och lådor för att hålla ytorna rena. Oavsett när man kommer in i salongen ska den återspegla lyx, renhet, ordning och reda! Vi har tittat på vad som gör femstjärniga hotell till just det. Det har vi blivit inspirerade av och vi har arbetar stenhårt med att servicen, och kvalitén på servicen, ska nå upp till den nivån. Vår personal har verkligen känt skillnaden sedan vi började med detta. Våra kunder märker och ser en
enorm skillnad. Om vi skulle kunna lyfta Salon Victors fina koncept och utveckla salongen ännu mer kände vi att vi var tvungna att göra denna enorma satsning. Vi märker enormt intresse för salongen och tack och lov ökar vår kundkrets stadigt hela tiden. Vi har haft en fantastisk resa dem senaste tre åren och vi är väldigt glada för det. Tack vare det har vi haft ekonomin att göra det vi just nu gör.
Vi har en inspirerad och trogen personal som älskar att komma till jobbet! Vi är glada att vi får möjligheten att utveckla bolaget tillsammans med vår personal. Vi har många år med ständig utveckling framför oss …

Text & foto invigning: Jörgen Edström
Foto salong: Victor | Noblesse