Tillbaka

HAVEN TIO ÅR!

Salong Haven på Östermalm i Stockholm firade tio år och grundarna Harriet Hermansson och Håkan Lindo fick ta emot enorma mängder blommor och gratulationer från alla gäster. De berättade att tiden gått så himla fort sedan de öppnade: “Det har bara blixtrat till”. De betonade också att de har så kul på salongen och mycket beror på alla härliga arbetskamrater.

Kvällens gäster bestod av både kollegor och leverantörer, men även många kunder som ville komma förbi och säga grattis. Jag träffade även L’Oréals utbildningschef Petra Eriksson Rickle samt utbildare Monica Berg Dowling bland gästerna och de har båda en speciell relation till Haven. Monica har varit med som utbildare ända sedan Haven startade och Petra jobbade på salongen 2006–2008.
I vimlet fann jag även Jean-Pierre Barda, som berättade att han varit på Haven i tre år nu och trivs jättebra.
–Harriet och Håkan är jättebra på att skapa en personlig och hemtrevlig atmosfär och trots att vi är nio hyrstolar känner vi oss som en gemensam familj. När en stol blir ledig så får den stå så tills vi hittar någon som verkligen passar in i gänget. Det är viktigt för både trivsel och identitet på salongen. I början var min salong “By Barda” inhyrd i ett av rummen här, men sedan årsskiftet lade jag ner det då jag har så mycket annat jag vill hinna med. Dels mitt ambassadörsjobb på L’Oréal, där vi just nu turnerar med en “after work”. Vi lär bland annat ut hur man pratar om och kommunicerar looker. Plus att vi ger lite smarta lösningar på hur frisörer kan lära ut och hjälpa sina kunder att få till den där specifika looken de vill ha hemma. Att ta stylingen till kundernas nivå och sedan utöka kunskapen vid varje besök.
Hur ser dina veckor ut? –Jag jobbar tre dagar på salongen och sedan är jag ute med L’Oréal och utöver det så ägnar jag mig åt musiken med mina gamla bandmedlemmar. I helgen åker vi till München på turné och för två veckor sedan var vi i Moskva och spelade.
Det låter som en rolig kombination! –Ja, verkligen. Det är kul att få se sig om och leka av sig lite.
Text och foto: Anna Lu Lundholm