Tillbaka

Hårologi 40 år – Grattis!

Ett stort Grattis till Hårologi som på sin kongress firade att det i år är 40 år sedan allt startades av Dietmar Plainer.

Mirror_nr_5_2015-riktiga-(Sida-63)

Dietmar var en redan känd frisörartist runt om i världen när han kom till Sverige. Han var en av de första som förstod vikten av bra utbildningssystem och genom sin vänskap med grundaren av Pivot Point-metodiken, Leo Passage kom Pivot Point till Sverige. Idag ligger Pivot Point som grund för de flesta frisörutbildningar i Norden. Efter en tid startade han sedan sin egen serie som blev Hårologi. Idag finns cirka 500 Hårologisalonger i Sverige och i ytterligare 15 länder.

Stafettpinnen har idag övertagits av Peter Sporron och Petter Buberg men verksamheten finns fortfarande i Spånga. I Alvik hade några hundra av dessa Hårologer samlats för att fira men också för att ta del av ett fullspäckat program och först ut var Då–Nu–Sedan, en tillbakablick och en blick in i framtiden. Dragshowgänget Fashion Pack fick igång alla med en riktigt humoristisk show.

Tina Törnblom är en känd föreläsare som jag tidigare hört, men aldrig lika bra som nu. Hon bjuder på sig själv på ett riktigt kul sätt, samtidigt som hon får ihop hela sitt budskap. Ett par av de saker hon förmedlade var för det första att vi alla måste sätta in före vi kan göra uttag. Alltså, vi kan aldrig ge mer än vi har. Det andra är rätt kul, ”Det finns inga lata människor som blivit utbrända”.

Sista programmet var en show av Ann Pettersson Hair Design School med massvis av modeller som till största delen gjorts av eleverna på skolan.

Middag med tal till 40-åringen följdes av fullt röj med ett av Sveriges bästa coverband, Bröderna Haaks.
Söndagen var vikt till Hårologi Team som gick igenom trender på ett nytt sätt och allt avslutades med en stor visning av det Norska teamet; På Håret.

Text & foto: Jörgen Edström

Mirror_nr_5_2015-riktiga-(Sida-62)

Mirror_nr_5_2015-riktiga-(Sida-64)

Mirror_nr_5_2015-riktiga-(Sida-65)