Tillbaka

Hårförlängningens många metoder

Löshår, extensions, hårförlängning. Det finns snart 1000 olika fästningssystem att välja på för den som vill ha volym, längd eller kanske bara slingor.

Några metoder man kan använda sig av är:

Hårförlängning med clip-ons – perfekt om man vill vara lite tjusig för en kväll. Löshåret sitter på små klämmor som nyps fast i det egna håret. De går att ta av och på hur man vill.

Hårförlängning med flätning – man flätar fast löshåret slinga för slinga från hårbottnen och ca 1-2 cm ut. Man fäster sedan med en tråd. Inget lim eller vax behövs. Detta kallas ibland Weaving-metoden. Den fungerar bäst för de med normalt eller tjockare hår.

Hårförlängning med tränsar – det egna håret flätas först i små tunna inbakade flätor. Tränsar av löshår sys sedan fast i flätorna med en speciell nål och tråd.

Hårförlängning med tejp – det egna håret fäst fast mellan två stycken hårdelar som limmas mot varandra på det egna håret.

Hårförlängning med microringar– Löshåret fästs med hjälp av en liten metallhylsa, utan lim eller värme. man trär in det egna håret i metallhylsan och nyper till med en tång (ingen värme, inget lim). Hylsorna kan synas när du sätter upp håret, speciellt om du har kort och tunt hår, som ju vi skandinaver ofta har.

Hårförlängning med keratinvax – Löshåret fästs med en slinga i taget där man smälter vaxet och fäster i det egna håret så att det faller så naturligt som möjligt.

Hårförlängning med Limsystem – Hårstråna sitter inte ihop, därmed kan man lätt blanda olika färger för en exakt färgmatchning eller mer levande slingor. Man fäster sedan håret slinga för slinga med ett speciallim.

Fråga din professionella frisör vilket sätt som passar bäst för just dit hår.

Text: Ari Koponen Foto: Ari / Ramona Azcona