Tillbaka

Frisör-SM i golf!

För 36e gången arrangerades frisör SM i golf och denna gång var det på Knistad Golf & Country Club, vars bana innehåller hela 120 bunkrar och 5 vattenhinder. Banan är en måttligt kuperad hedbana som var i mycket gott skick.

Allting är uppbyggt runt den gamla herrgården, där miljön är helt fantastisk och här går man snabbt ner i varv. Dessutom kan man avnjuta mat och dryck av allra högsta klass. Förutsättningarna för en trevlig helg med bra golfspel var alltså stora. Många av spelarna har varit med under många år, men nya kommer hela tiden till och det tryggar ju framtiden för denna unika tävling.

Söndagens resultat blev enligt följande:

Svensk mästare för frisörer blev:
1. Sofie Ekström 72 netto. 2. Marianne Lehne 74. 3. Cathrin Bergvall 75.
Samma resultatlista gäller även för damklassen.

Herrklassen:
1. Hans Gäfvert 76 SHC. 2. Finn Halvorsen 76 SHC. 3. Christer Sundström 76 SHC.

Bästa Brutto:
1. Roger Sundin 77 2. Cathrin Sundström 84 3. Marianne Lehne 85.

Sponsorklassen:
1. Urban Svensson 74 netto. 2. Stefan Bäckman 75. 3. Magnus Wallberg 80.

Resultatet från måndagens Schramble Shot-Gun, vinnande lag:
Urban Svensson, Lilian Svensson-Åhman, Göran Grönberg och Jenny Ringsten.

Under lördagskvällens middag bjöds på en liten minivisning med KMS. Söndagskvällens middag med prisutdelning bjöd även på en modevisning av golfkläder och jublet steg när alla upptäckte att modeller var golfspelande kollegor. Vidare bjöds underhållning av Noel Stanley och Roger Sundin. Helgen avslutades under måndagen med ytterligare en prisutdelning under den gemensamma lunchen.

Alla deltagande frisörer, sponsorer och styrelsen var väldigt nöjda med årets frisörgolf och nya punkter i programmet. Nästa år kommer det att hända ännu mera och då kommer tävlingen att vara i Stockholmstrakten.

Text: Jörgen Edström