Tillbaka

Femton minuter med Eugene Souleiman

  ©Anna_2015-11-25__Q8C8982

Berätta om ditt arbete under modeveckorna och vilka trender du har sett? –Det är snarare en modemånad för mig, eller fem veckor, där jag jobbar jättehårt med cirka 25 visningar i de olika städerna. En av dem som jag jobbat längst tillsammans med är Yohji Yamamoto och han ger mig alltid fria händer att skapa fritt från hans visioner. Ju mer jag går in för det, ju mer älskar han det. Vi har jobbat ihop i tjugo år nu så han är en av mina mest lojala uppdragsgivare och det är helt fantastiskt roligt att jobba med honom. Något som bara blir tydligare och tydligare, och som man kan se generellt på modeveckorna är att vi går mer och mer mot individuell stil. De gemensamma trenderna avtar. Det är likadant med castingen av modeller till visningarna – de kommer från alla möjliga delar av världen och från olika delar av samhället och det ökar individualiteten och det unika än mer.

Vad har din mentor Trevor Sorbie lärt dig och hur viktigt är det att ha en mentor? –Det är egentligen inte så viktigt att ha en mentor med samma profession som en själv utan det kan vara en vän eller förälder som tar den rollen att guida dig och lyssna på dina frågor. Trevor såg ett värde och en talang i mig som jag inte riktigt uppfattade där och då men han lärde mig enormt mycket saker. Inte så mycket om att klippa, det hade vi inte tid till, utan mer om etiken inom yrket. Att jobba efter riktiga värderingar och att det mer handlar om resan – inte slutresultatet. Att njuta av yrket, att ha den rätta känslan och att ha roligt. Att alltid jobba seriöst men att samtidigt inte ta sig själv på alltför stort allvar. Att alltid behålla en stor ödmjukhet och våga kritisera sina egna jobb för att kunna lära och utvecklas. Man blir aldrig fullärd så fortsätt alltid att suga åt dig av ny kunskap.

Det årliga Trend Vision har funnits i tio år nu. Vad betyder det här eventet för dig? –Det betyder massor! Det är min chans att träffa min publik och det tycker jag är jätteroligt. Det innebär att jag får träffa mängder av fantastiska kollegor som jag bara ser en gång om året och dessutom får jag upptäcka nya förmågor. Jag ska inte säga att jag har ett ensamt yrke de övriga dagarna på året men jag befinner mig ofta i olika miljöer där jag träffar helt andra yrkesgrupper och Trend Vision blir därför extra viktigt för mig. Det blir tillbaka till mina egna rötter och det uppskattar jag och ser fram emot varje gång.

Text & foto: Anna Lu Lundholm

 

©Anna_2015-11-25__Q8C9565©Anna_2015-11-25__Q8C9485

©Anna_2015-11-25__Q8C9507