Tillbaka

Elmia Inspiration 2010

Mirror & Mirroronline på Elmia Inspiration 2010.

Under helgen 20-21 mars var det dags igen att samla landets frisörer till en späckad helg i Jönköping. Ett digert program bjöds alla närvarande på under två dagar och enligt Thomas Sunesson nådde man i år målet om 5 000 besökare. Lördagen lockade över 3 000 och söndagen över 2 000.

Detta var en bra fördelning och alla de utställare Mirror fick chansen att prata med var väldigt nöjda och detsamma gäller frisörerna som besökte mässan. De tyckte det var kul att få chansen att besöka företag de innan inte kände till och tog med intresse till sig vad som finns ute på marknaden. Montrarna var till övervägande delen snygga och det var kul att för vår bransch lite udda företag bidrog till en intressant helhetsbild.

Under lördagen bjöds på tre fantastiskt bra visningar med olika teman och först ut var Patrik Lernberger som lät alla följa med på en resa med inspiration från Argentina och Paris. Grazette bjöd på en mycket färgglad visning och hade dessutom en egen fotograf i montern för att ta proffsfoton av modellerna. Ungefär samtidigt höll Johan Hellström ett fantastiskt föredrag om sitt liv, från elev hos Björn Axén till idag med en hel koncern och 90 anställda. Denna resa önskar jag att alla får ta del av vid tillfälle. Biljetterna kostade 100 kronor och samlade in över 20 000 till Childhood Foundation.

Sist ut under lördagen var Noir Stockholm som visade trend och avantgarde med både killar och tjejer bland modellerna. Efter mässans slut var det dags för ”branschfest” eller ”after fair”. Helt tydligt att denna bransch gillar att umgås och att man gör det bra tillsammans.
Söndag morgon var av förståeliga skäl lite segare för en del, men även denna dag blev fylld av inspiration. Först ut var Elie Malki som gav oss en verkligt edgy visning med massor av modeller, annorlunda och kul. Hasse Nilsson från Noir Stockholm höll en clinic som blev så fylld att man fick ta in 100 stolar extra och då satt även några på golvet. Kul med intresse. Toni&Guy Sweden bjöd på en visning där vi fick se massor av modeller och variationer, trendigt och snyggt.

Som sista programpunkt kom då Urban by Björn Axén och Björn Axén och gjorde två visningar i en. Först ungt och trendigt och sen bara så snyggt med en helhet av hår och kreationer från Lars Wallin. Vid sidan av allt detta pågick Skol-SM och även en tävling i nageldesign.

Årets upplaga av Elmia Inspiration löpte utan några som helst problem och det som upplevdes som mindre lyckat förra året var serveringarna. Det hade man i år åtgärdat och det var en trött men nöjd organisation som sa hejdå till alla och de skall vara mycket nöjda med denna helg, då allt fungerade till 100 procent.

Vill hoppas att hela vår bransch verkligen uppskattar att det finns en mötesplats som denna där man kan samla en hel bransch och där gamla och nya kontakter knyts. Här nedan följer bildreportage från mässan samt visningarna.

Text: jörgen edström