Tillbaka

Cavei, en ren salong!

cavei_top

På Viktoriagatan 7 i Göteborg, några trappsteg ner, ligger Cavei. En salong så ren från allt onödigt och ovidkommande man kan tänka sig. Ett himmelrike för en estet, kan jag tänka mig, och när jag kommer in möts jag av Ashi.

Berätta lite om dig själv Ashi? -Jag vet inte om det är så mycket att berätta, men jag kom med min familj från Persien när jag var sju år och då hamnade vi i Ulricehamn. Där var det bra, men när jag var 13 år flyttade vi till Göteborg och här är vi kvar.

Vad var det som fick dig att vilja bli frisör? -Har hållit på med kläder och hår ända sedan jag var riktigt liten. Älskade att göra om saker och det gör jag fortfarande.

Var fick du din utbildning? -På Burgårdsgymnasiet. Sedan har jag haft turen att få hjälp av Jackie Bourne, John M och efter det en del år på Quomodo och där fick jag vara med om massor. Det var bland annat visningar som var utvecklande.

Men du slutade där? -Ja, det var dags att dra vidare och jag hamnade tillsammans med några vänner på en salong. Där kände jag så småningom att det inte var för mig.

Så du öppnade en egen salong? -Det var egentligen ingenting jag ville eller planerade från början, utan det växte nog fram när jag fick reda på att denna lokalen var ledig och att Stylein, som hade sitt bolag här innan, skulle flytta verksamheten till Stockholm. Då föddes tanken på att detta skulle kunna bli en salong. Lokalerna var ganska slitna, så det har behövts både pengar och tid för att få till det som jag ville ha det. Innan jag hittade den här lokalen tänkte jag på att man skulle kunna öppna en typ tre trappor upp med lite hemma hos-känsla. Fast nu är jag riktigt nöjd med det jag har.

Hur tänkte du när du inredde? -Jag är inte mycket för prålighet, utan jag vill ha rena ytor som du ser. Stora ytor som är lätta att hålla rena och en schamponering som man kan skärma av så kunden för en skön upplevelse där och kan koppla av ordentligt.

Är det bara du på salongen? -I tre år var jag det, men nu har jag en kollega som hyr in sig. Två är kanske lagom, men det finns absolut plats för fyra.

Du verkar jobba mycket? -Jag älskar att arbeta, så det blir måndag till lördag de flesta veckor. När man gör det som är det roligaste man vet upplever man inte att man jobbar för mycket.

Hur mycket tar du för en klippning?
-Mellan 800 till 1 000 kronor och klippningar är väl ungefär 50 procent och färg och klipp resten.

Vad har du för planer framöver? -Har inga andra planer än att kunna fortsätta som frisör och sen att resa mycket, vilket är viktigt för mig.

Ja, detta var en speciell salong och att Ashi Naser är en frisör som har klart för sig vad hon vill och gör.

Text & foto: Jörgen Edström