Tillbaka

Att skapa bra frisyrfoton


Hans Nilsson, kreativ ledare på Noir Stockholm har gett oss fem tips som är värdefulla att ha med sig när man skall fotografera frisyrer!

1. Välj rätt modell/modeller. Tag tid på er och välj rätt person, som kan bära upp den känsla och attityd som ni förmedla med bilderna. Det kommer vara helt avgörande för resultatet.

2. Sätt upp en plan och ett mål med vad som ska åstadkommas med projektet. Bestäm 90 procent och lämna resten till slumpen. Det händer oväntade grejer i den kreativa hettan!

3. Fokusera på rätt saker. Tänk på vad ni vill visa i varje look, om det är formen som är det viktiga eller om det är färgen. Förmedla det på bästa sätt till fotografen. Tänk även på att det som fångas i kameran är det viktiga, det vill säga att det måste funka för bilden. Det är just där, just då som räknas.

4. Känns det inte bra så kommer det inte bli bra. Då är det bättre att man gör om det tills det känns bra. Försök att titta på alla detaljer och ligg steget före och inte står där när man får bilderna och stör sig på någon missad detalj. Det är lätt att vara efterklok. Försök att göra det så perfekt som möjligt. Retuschering i all ära, men är det någonstans som det syns när det är retuscherat, så är det i håret.

5. Det finns inga regler för hur en modellfotografering ska gå till. Det finns bättre och sämre sätt, men är känslan rätt kan det inte bli fel! Se det som ett roligt projekt och kom ihåg att det ska vara kul. Det kommer att lysa igenom på bilderna.

Text: Hans Nilsson, Noir Stockholm