Tillbaka

90 ÅRS KALAS HOS T.I.D.H


90 ÅRS KALAS HOS T.I.D.H!
Den 1 april kom Gösta och Vera Johnsson till Helsingborg och startade Tångaborgs Damfrisering.

Å Idag arbetar deras son Bengt Johnsson fortfarande på salongen och så även sonsonen Marcus tillsammans med 6 medarbetare på salongen.
Den 1 april i år firades det 90 år på samma adress, men nu i större lokaler och med er frisörer. Samtidigt som att salongen byggts om och ut i omgångar har man med stolthet bevarat arvet från Gösta och Vera. Hundratals kunder, kollegor och vänner kom under eftermiddagen för att delta i firandet och jag ock några ord med Bengt och Marcus.

När började du i verksamheten Bengt?
–Jag började hjälpa till som väldigt ung och en av arbetsuppgifterna var att blanda schampo. 1969 var jag färdigutbildad och ck mitt gesällbrev och började snabbt arbeta extra som instruktör för Catsy. Detta var en tid då det hände väldigt mycket hände i frisörbranschen med mycket nytt och jag började åka till London för att vidareutbilda mig på Vidal Sassoon bland annat. Sen var jag engagerad i Frisörföretagarna i Helsingborg. 1983 tog jag över salongen och tre år senare totalrenoverade jag den och samma år valdes jag in i ICD.

När började du Marcus?
– 1995 och något år senare blev det ett avbrott då jag ck göra lumpen, men eftersom det var på HMS Carlskrona så ck jag förutom att resa runt jorden även klippa alla på båten och var därför väldigt aktiv. Jag blev delägare 1998 och jag har hela tiden varit aktiv i Frisörföretagarna där jag varit ordförande i Skånesektionen sedan även i Riksorganisationen 2007-2009.

Vi gjorde en totalrenovering av salongen 2004 och bytte då namn till T.I.D.H, Tågaborgs Intercoiffure Dam och Herr och ändrade då även fokus på salongen.
I januari 2012 tog man över grannlokalen och har nu nästan dubbel yta, vilket också innebär att det finns plats för er frisörer.

90 år ung kan man kalla T.I.D.H, som redan kan börja planera för 100.

text & foto: Jörgen Edström